top of page
1 (28).jpg
2.jpg

עיצוב משרדים | לתכנן בחוכמה את סביבת העבודה

 

מחקרים מראים שאחת הדרכים הקלות ביותר ליצור סביבת עבודה פרודוקטיבית ולהגביר את נאמנות עובדי החברה כלפי מקום עבודתם היא להשקיע בתכנון האדריכלי של המשרד.

מעוניינים לדווח בסוף השנה על רווחים גבוהים יותר?  השקיעו בעיצוב משרד שהעובדים ייהנו להגיע אליו ולהעביר בו את היום. עובדים מרוצים, מפיקים יותר, וכולם יוצאים נשכרים.

 

אז איך ניגשים לפרויקט התכנון האדריכלי של המשרד? אדריכל מקצועי ייתן לכם את כל התשובות, אך עוד לפני שאתם בוחרים באיש מקצוע שילווה אתכם כדאי לכם לעשות בדק בית...

 

מהם הדגלים האדומים?

 

העיצוב הפנימי של סביבת העבודה אינו "עובדה משמיים" אלא פרי תכנון ומחשבה. ניתן לשנות את העיצוב הפנימי בהתאם לצרכיו של בית העסק; תכנון ששירת את החברה במשך שנים, עשוי לא להלום את היקף פעילותה הנוכחי ואת אופי האינטראקציה בין עובדיה. תכנון אדריכלי חכם ייתן מענה לדרישות אלה – החל משלב היסודות!

השאלות שעליכם לשאול את עצמכם הן: האם חללי העבודה מאורגנים כך שהם תורמים לעובדים בפעילותם היומיומית ואף מייעלים אותה? האם ישנם מקומות צפופים יתר על המידה ולעומתם אזורים ריקים?

האם יש עובדים שנאלצים להחליף מקום במהלך היום כדי למצוא קצת שקט? מהי איכות התאורה?

היכן נפגשים העובדים זה עם זה – על יד מכונת הקפה, או באזור המיועד לסיעור מוחות...?

שאלה נוספת וחשובה לא פחות היא: האם העיצוב הפנימי ואווירת המשרדים משקפים נאמנה את תדמיתה השיווקית של החברה ומטרותיה האסטרטגיות? מעידים על חדשנות וקידמה?

 

בין אם המדובר בתכנון אדריכלי של משרדים חדשים, ובין אם בעיצוב מחודש של חלל עבודה קיים שאינו מנוצל כהלכה – עיצוב סביבת עבודה אופטימאלית יסיר מהדרך את כל אותם 'אורות אדומים' שנסקרו לעיל, וימנע תרחיש בו תשקיעו ממיטב כספכם בעיצוב יפהפה שלא ייתן מענה אמיתי לצרכים הפונקציונאליים שהם ליבת כל תכנון אדריכלי חכם.

 

עשיתם בדק בית, ועכשיו אתם מוכנים לצאת לדרך... 

תהליך התכנון האדריכלי הינו מורכב, ויש להפקידו בידיים המקצועיות ביותר כדי להבטיח תוצאות טובות ולמנוע חריגות תקציביות. שלבי הפרויקט - לפניכם.

 

תכנון משרדים – שלבי התכנון האדריכלי

 
מערך ריהוט (layout) - לפני שניגשים למלאכת התכנון עצמה, מוגשת על ידי הלקוח 'פרוגראמה' - תכנית הכוללת התייחסות לשטח המשרד המיועד, מספר העובדים, השטח הנדרש לכל עובד, שטח לארכיב, שטח לאזור קבלת הקהל, וכדומה. תחת הכותרת "פרוגראמה" נמצאת למעשה רשימת הדרישות המקדמיות, המהוות תשתית לתכנון האדריכלי של המשרד. 
מכאן ניתן לצאת לשלב התכנון האדריכלי הראשוני - שלב ה- layout ("מערך ריהוט"), המהווה פתרון לאופן הארגון הפנימי של החללים ואזורי העבודה. ללקוח נמסרים 2-3 'מערכים' הכוללים אופציות תכנוניות אפשריות עבור מקומות הישיבה של העובדים, מיקום הדלתות, המחיצות, וכו'.

 

קבלת אישור להצעת ה- layout – מערך הריהוט נשלח ליועצי הפרויקט מטעם הלקוח (יועץ חשמל, יועץ בטיחות, קונסטרוקטור) לצורך קבלת פידבק. כל יועץ מעביר משוב בתחומו הוא; ההמלצות שמתקבלות מהוות בסיס לשלב התכנון המפורט.

 

פתרון עיצובי – זהו שלב התכנון האדריכלי בו נקבעים המראה של המשרד, הקווים לעיצוב הפנימי, וסוגי החומרים בהם ייעשה שימוש. מראה הייטקי, עיצוב נקי, גוונים חמים או פסטליים- הפתרון העיצובי נותן מענה לדרישותיו הייחודיות של הלקוח, תוך התייחסות לשיקולי תדמית שיווקית ויצירת סביבת עבודה נעימה ופרודוקטיבית.
בשלב זה נערכת פרזנטציה במסגרתה מוצגות ללקוח הדמיות ממוחשבות (או תלת מימד) של המשרדים; כמו כן מוצגות דוגמאות של החומרים שנבחרו לעיצוב הפנימי של התקרה, הרצפה והאלמנטים הדקורטיביים במשרד.

 

תכנון מפורט – עם קבלת אישור הלקוח לפתרון העיצובי, נערכות תכניות מפורטות של הפרויקט האדריכלי: חזיתות, חתכים, תכנית תקרה, וכן כתבי כמויות ופרטי ביצוע לשילוב מערכות מיזוג האוויר, החשמל, האינסטלציה והתקשורת. התכנון המפורט הינו 'אבן היסוד' לביצוע הפרויקט בפועל, ומשמש את הקבלנים השונים בזמן העבודה בשטח.
שלב התכנון המפורט הינו חשוב ביותר, וביצועו כהלכה מבטיח השלמה של הפרויקט תוך יעילות מקסימאלית ואפס חריגות מהתכנון המקורי; ככל שהתכניות המפורטות מפורטות יותר, יכול הקבלן להיסמך עליהן כעוגן המסיר כל צורך בהפעלת שיקול דעת נקודתי (במקרה הטוב...) או אלתור (במקרה הפחות טוב...).

אדריכל שיודע את מלאכתו לא יותיר מקום לדמיונו של הקבלן בשטח!  והתוצאה: ללקוח לא צפויות "הפתעות" מבחינת עלויות ואיכות המוצר הסופי.

 

פרסום מכרזי ביצוע – כתבי כמויות בצירוף מפרטים טכניים ותכניות יוצאים ל- 3-5 קבלני ביצוע, על פי החלטת היזם. בסופו של שלב זה, נבחר הקבלן הזוכה.

 

פיקוח עליון – זהו שלב ההוצאה לפועל של הפרויקט- העבודה בשטח.
אחת לכמה שבועות מבקר האדריכל בשטחי המשרדים, בודק את התקדמות העבודות, מוודא כי קיימת תאימות לתכניות האדריכליות, ונותן תשובות על שאלות קונקרטיות המתייחסות לאופן הביצוע.

 

משרדים המעוצבים באופן מקצועי משלבים יופי ואסתטיקה לצד בטיחות, נוחות ופונקציונאליות. תכנון אדריכלי נכון הינו חלק בלתי נפרד מתהליך צמיחתה של החברה, וכשהוא מבוצע בחוכמה – יש תוצאות ממשיות.

  • Facebook
  • Instagram
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page