top of page

איך לבחור ריהוט למשרד

 

 

אין כל ספק... אווירת העבודה במשרד היא שתקבע את מהלך הפעילות השוטפת, ואת קצב העבודה.
מה עושים כדי להגביר את הקצב? יוצרים סביבת עבודה נעימה ופונקציונאלית, שתשרת את עובדי החברה ואת לקוחותיה למשך תקופה ארוכה.

הריהוט המשרדי הוא מרכיב מרכזי בכל הנוגע לתפקודם של העובדים ולרווחתם, ואף מעבר לכך – ריהוט מסוגנן יתרום רבות למיצובו של בית העסק וליצירת התדמית העסקית המבוקשת.
הריהוט שבו תבחרו אומר משהו עליכם... לפני בחירתו הקדישו מחשבה לשאלה: מי הם הלקוחות המבקרים בדרך כלל במשרדכם, ואיזה מסר תרצו להעביר להם?

 

ההוצאה הכספית על ריהוט היא בלתי מבוטלת, והמבחר עצום. על מנת שלא להקדיש זמן יקר לניווט במבוך עולם הריהוט המשרדי, פונות חברות רבות לקבלת ייעוץ אדריכלי מקצועי.

שלושת השיקולים המנחים את האדריכל בעת בחירת ריהוט למשרד הם שיקולי עלות, עיצוב פנים, ונוחות השימוש.

בסופו של יום... עובד ה"צמוד" לכיסאו מבוקר עד ערב יגלה יותר ערנות (ויותר התלהבות) אם יעביר את היום בחדר המרוהט בתשומת לב, ובישיבה על כיסא איכותי ונוח!

 

 

כיצד משפיעה סביבת העבודה על בחירת הריהוט?

 

האלמנטים המרכזיים אותם יש להביא בחשבון:

 

  • מימדי חלל העבודה והשטח המיועד לריהוט

  • אופן פריסת הריהוט במרחב

  • מקורות תאורה, ובמיוחד תאורה ייעודית (לביצוע משימות העבודה)

  • גודל וסוג המחשבים בהם ייעשה שימוש

  • פריטים ואביזרים הדורשים אחסון

  • אינטראקציה נדרשת בין עובדי החברה

 

עריכת תכנית המשקפת את פעילות החברה השוטפת היא השלב הראשון בתהליך עיצוב הפנים של הריהוט. חברות רבות המעודדות שיתוף פעולה בין העובדים מעדיפות חללי עבודה פתוחים על חדרי משרדים. מענה יעיל לצורך זה הן מחיצות פאנלים, הניתנות לתזוזה ולהרכבה מחדש בעת שינוי במערך כוח האדם של החברה. ריהוט מסוג כזה משרת את הפעילות הפונקציונאלית של החברה, וזמין במבחר סגנונות אטרקטיביים.

מרכיב ה- 'רב שימושיות' תופס מקום מרכזי גם בתהליך עיצוב הפנים של חדרי ישיבות; כדאי לבחור בריהוט שייתן מענה למטרות מגוונות הכוללות פגישות עסקיות, פעילות צוותית וכן הכשרות מקצועיות לקבוצות עובדים קטנות כגדולות.

 

עצת האדריכלים עמידן-קוטלוביץ: בעת בחירת הריהוט יש להעדיף רהיטים בעלי קווים קלאסיים, וזאת משיקולים מעשיים. קיים סיכוי סביר שבשלב כלשהו יידרשו לבית העסק רהיטים נוספים, וקל יותר יהיה לשמור על הסגנון העיצובי אם מלכתחילה תיעשה בחירה בסגנון ריהוט שיעמוד במבחן הזמן.

 

 

בחירת ריהוט למשרד – המדריך

 

צעד ראשון – ערכו רשימת העדפות וקבעו מסגרת תקציבית: כמה מקום יידרש למחשבים? האם דרוש לחברה מקום אחסון מוגן עבור ניירת מסווגת או ספרות מקצועית?  מהם אביזרי הריהוט הנחוצים לפעילות השוטפת של המשרד שאין אפשרות לוותר עליהם?

רצוי לבחור ברהיטים איכותיים שמחירם גבוה מהממוצע על פני פריטי ריהוט שמחירם נמוך – ההוצאה התקציבית אמנם גבוהה יותר אך משתלמת לטווח רחוק, היות והרהיטים ישמרו על מראם ואיכותם לאורך זמן.

 

עצת האדריכלים עמידן-קוטלוביץ: רכשו רק מה שאתם באמת צריכים! קנייה מסיבית תתגלה פעמים רבות כמיותרת, והרהיטים יגדשו את חלל העבודה שלא לצורך, ייצרו מראה צפוף, ויגרמו לחדר להיראות קטן יותר.

 

צעד שני – הקדישו מחשבה לפתרונות אחסון. לעיתים כדאי "לטפס" לגובה במקום לקנות שולחן או ארון נוספים; ארונית מדפים גבוהה תיתן מענה הולם לצרכי התיוק השוטפים, ותשמור על מראה נקי של המשרד.

האם אתם זקוקים לשטחי אחסון מוגנים לתיוק מסמכים סודיים או אפסון של חומר רגיש? תוכלו לרכוש ארוניות אחסון עם מדפים נסתרים, או ארונות עם מגירות שיהיה באפשרותכם לנעול (ולשמור את המפתח אצלכם!)

 

צעד שלישי – התאימו את הריהוט לעיצוב הפנים האדריכלי של המשרד. גווני הקירות, פריטי הנוי, סגנון העיצוב והתאורה –

כל אלה צריכים להלום את הריהוט בו תבחרו.

גם אם אינכם קונים מערכת ריהוט שלימה אלא פריטים בודדים, הקפידו לבחור בפריטים שישתלבו היטב זה עם זה.

 

 

קצת על ארגונומיה

 

רהיט ארגונומי הוא אינו 'מוצר' כי אם פרי של תהליך; תהליך שמטרתו להתאים את סוג הריהוט המשרדי לעובדים ולאופי המשימות שעליהם לבצע. תוצאת התהליך הזה כאשר הוא מבוצע כהלכה הינה מקסימום נוחות, מינימום נזקים בריאותיים, ופרודוקטיביות מוגברת.

הערך המוסף של ריהוט ארגונומי הוא היותו פתרון פונקציונאלי המשלב אסתטיקה לצד מקסימום נוחות.

בסביבת העבודה הממוחשבת, מבלים העובדים את רוב זמנם מול מסך המחשב מבוקר עד ערב. כסא ארגונומי ישפר באופן משמעותי את תנאי עבודתם (ומצב רוחם!) על ידי שיפור נוחות הישיבה, מתן תמיכה אופטימאלית לראש ולגב, והגברת זרימת הדם בגוף. 

עיצוב פנים ארגונומי של משטחי העבודה, המדפים הנשלפים ושטחי האחסון אף יקנה גישה נוחה לכל ארונית ומדף בסביבת העבודה, תוך מתן ביטוי אינדיבידואלי להעדפותיו ונוחותו של כל עובד.

 

עצת האדריכלים עמידן-קוטלוביץ: לא כל מוצר עליו מתנוססת התווית "רהיט ארגונומי" עומד בהבטחתו...  כדאי לקבל עצתו

של ארכיטקט או מעצב פנים לפני ביצוע הרכישה, ולוודא כי אכן מדובר ברהיט איכותי המצדיק את ההשקעה הכספית.

 

 

זכרו: כדי לבחור ריהוט משרדי שיענה על צרכי בית העסק לאורך זמן, עליכם להתייחס לא רק לצרכי החברה בהווה, כי אם גם להעריך לאן פניה בעתיד. ריהוט איכותי ילווה אתכם לכל אורך הדרך, ויעניק לכם יומיום מקסימום יופי ונוחות.

  • Facebook
  • Instagram
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page